In 2016 gaat het Europees outdoorkampioenschap atletiek door in Amsterdam. Meer dan een jaar op voorhand werd de vernieuwde piste in het Olympisch stadion al feestelijk ingehuldigd. Deze week komen zo’n 500 schoolgaande sportievelingen het tartan alvast inlopen.

Wethouder Erik van der Burg was de eerste die – samen met leeuwmascotte Adam – een spurtje trok op de nagelnieuwe piste. De organisatie was alvast trots op de nieuwe baan én de snelheid waarmee die werd klaargestoomd. “De piste in het Letzigrundstadion in Zürich was vorig jaar pas twee weken vóór het begin van het EK klaar”, merkte men terecht op. “De voorbereidingen op organisatorisch gebied lopen goed.” Toch zou er op het vlak van sponsors en partnerships nog heel wat werk zijn.

Het EK atletiek in Amsterdam vindt plaats van 6 tem 10 juli 2016.