Op 28 maart vinden in het Chinese Guiyang de wereldkampioenschappen veldlopen plaats. Daar zullen geen Belgische deelnemers aan de start komen. Ook uittredend wereldkampioene Japhet Korir zal haar titel niet verdedigen.

België vaardigt geen landgenoten af naar het Chinese Guiyang. Nochtans verdedigden vorige drie edities van het WK veldlopen onder andere Isaac Kimeli, Zenobie Vangansbeke, Almensh Belete en Atelaw Bekele de nationale driekleur.

Ook Japhet Korir, vorig jaar nog wereldkampioen, zal er niet bij zijn in China. De Keniaan werd door haar atletiekbond simpelweg niet geselecteerd nadat hij op de trials pas 48e werd. Aanvankelijk was ze erbij met een wildcard, maar bij de definitieve selectie viel ze alsnog af. Emily Chebet, al tweemaal wereldkampioene cross, zal er wel bijzijn, hoewel ook zij mindere trials achter de rug had. Bij de Keniaanse mannen voert Bedan Karoki, nationaal kampioen, het team aan. Hij werd al tweemaal nationaal crosskampioen, maar verscheen nooit eerder op het WK. Chris Derrick is de Amerikaanse hoop om weerwerk te bieden aan al dat Afrikaanse geweld.

Het WK veldlopen vindt plaats op 28 maart. In totaal komen er 444 atleten uit 51 landen aan de start. Bekijk de volledige deelnemerslijsten hier.