In ‘Wat is er geworden van?’ gaat Extrasport op zoek naar een van de radar verdwenen sporter. Meer verantwoording is overbodig, want elke reden om over sport te schrijven is per definitie geldig.

Het meest beruchte misdaadduo uit de geschiedenis is wellicht Bonnie & Clyde. Maar in feite het toonbeeld van deugdzaamheid sinds het Griekse duo Kenteris en Thanou ten tonele is verschenen. Er is geen ontkomen aan. Wie Kenteris zegt, zegt in één en dezelfde adem Thanou. Ook geen Thanou zonder Kenteris. En dan te weten dat het allemaal niet eens zo bedoeld was. Of hoe een motorongeluk dat nooit heeft plaatsgevonden twee belangrijke Griekse medaillekandidaten voor de Olympische Spelen in Athene uitschakelde.

Konstantinos Kenteris, Kostas voor de vrienden en het sportjournaille, dacht zich gemakkelijk los te kunnen rukken uit de klauwen van het gezapige en monotone Griekse plattelandsleven. Hoe? Door te lopen. Door snoeihard te lopen. Hij was 18 jaar oud in 1991, toen hij voor een eerste keer Grieks kampioen werd op de 200 meter. Niet iets om in katzwijm van te vallen. Grieks kampioen op de 200 meter klinkt toch eerder als Zimbabwaans kampioen veldrijden dan als Jamaïcaans kampioen op de 100 meter.

Maar Kenteris botste algauw op zijn limieten. Grieks kampioen worden op zijn geliefkoosde 200 meter lukte nog, maar hij verdween algauw van de aardbodem. Tussen 1993 en 1999 liet hij geen noemenswaardige uitslagen optekenen. Kampioen van de Balkan in 1996 op de 400 meter dat wel, maar op Europees, laat staan op mondiaal vlak was hij te midden van grijze muizen zelfs een grijze muis.

Lees zeker verder op de site van Extrasport.