Louise Carton pronkt ook vandaag opnieuw met de bloemen in de Lotto Crosscup. In Rotselaar werd er vandaag gestreden voor de Vlaamse titels, de dagwinst en voor de klassementspunten. Bij de senioren vrouwen toonde Louise Carton nog maar eens haar superioriteit. Ze ging er met een verschroeiend snelle start vandoor en kon naar het einde toe uitgebreid vieren. Almensh Belete werd 2de op ruim 25 seconden, net voor de Zweedse Sarah Lahti.

50m, zoveel afstand had Louise Carton nodig om haar tegenstrevers af te schudden. De rijzige atlete van ACME geniet duidelijk van een hoog vormpeil. Want ondanks dat Almensh Belete en Sarah Lahti op een bepaald ogenblik naderden tot amper 10m, konden ze haar nooit helemaal bijbenen. Integendeel, in de 2de racehelft vergrootte ze die voorsprong nog aanzienlijk.

Achter Carton was er wel een mooie tweedstrijd te zien tussen Almensh Belete en Sarah Lahti. Deze laatste had een ronde voor het einde nog een klein kloofje op de atlete van Atletiek Vlaanderen, maar moest dat uiteindelijk toch nog prijsgeven.

Veerle Dejaeghere viel net naast het podium op 50 seconden achterstand. Sofie Van Accom, die vorige week nog nipt de EK-limiet op de IFAM aan haar voorbij zag gaan, vond er een parcours op haar maat en werd verdienstelijk 5de.

U kan hier de resultaten raadplegen.