Vandaag en morgen worden de Topsporthal in Gent bezet door de beste Belgische meerkampers. Geen Hans Van Alphen en Nafi Thiam, maar wél onder meer Niels Pittomvils en Marjolein Lindemans voor het Vlaams en tegelijk Belgisch indoorkampioenschap meerkamp.

Voor de meerkampers is het vaak koffiedik kijken hoe ze ervoor staan. Een volledige meerkamp is hoe dan ook een welgekomen indicatie over hoe het met de vorm zit. Niels Pittomvils en Marjolein Lindemans, beide uitkomend voor Atletiek Vlaanderen, moeten natuurlijk in de gaten gehouden worden. Bij de junioren wordt een mooie clash verwacht tussen Topsportschool-studenten Tobias Capiau en Alessandro Van De Sande. Bij de senioren is Niels Pittomvils absoluut favoriet voor de titel, maar zal Vincent Stas, sinds vorig jaar Belgisch indoorrecordhouder zevenkamp bij de junioren, hem het ongetwijfeld niet gemakkelijk maken.

Hanne Maudens - Foto: Tomas Sisk
Hanne Maudens – Foto: Tomas Sisk

Bij de dames wordt uitgekeken naar wat Hanne Maudens zal kunnen klaarspelen bij de junioren. De VS-atlete, die zich vorige week al plaatste in het verspringen voor het EK voor junioren, focust in 2015 eigenlijk op de meerkamp en wil daar hoge ogen gooien. Noor Vidts treedt ook aan bij de junioren, en met net als Hanne heel wat internationale bagage is zij een bijzonder geduchte tegenstandster. Bij de senioren wordt de favorietenrol doorgeschoven naar Marjolein Lindemans. Zij kende echter geen vlekkeloze voorbereiding en mede daardoor zit de kans erin dat ze het nog knap lastig kan krijgen met onder andere Yoika De Pauw.

 

De deelnemerslijst voor het KvV en BK meerkamp vindt u hier.

Het programma bekijkt u via deze link.

De live-results zijn hier te bekijken.