De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 7 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Ben Broeders. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellenEen bijdrage van Michiel Baetens.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Goed, alles verliep min of meer volgens plan. Ik blijf aan mijn techniek werken en het gaat steeds beter. De laatste maand heb ik wel minder kunnen trainen door de examens maar over het algemeen zijn de trainingen toch redelijk belovend voor de komende wedstrijden.

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd?

“Op het PK sprong ik 4m90, niet super maar gezien de omstandigheden kan ik niet ontevreden zijn. Doordat er enorm veel deelnemers waren duurde de competitie meer dan drie uur, zo lang wachten is voor geen enkele discipline goed.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De trainingen gaan als maar beter en de examens zijn voorbij dus was de IFAM wel dé wedstrijd bij uitstek om te knallen en de sterke concurrentie zorg ook altijd voor extra motivatie.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Met een goeie opwarming en een vlotte wedstrijd is er veel mogelijk. Als ik mijn opwarming en adrenaline kan meenemen in de wedstrijd dan is de kans groot dat mijn PR er aan gaat. Als ik kijk wat ik op training kan, moet 5m30 er wel inzitten.”

Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit?

“Als polsstokspringer kijk ik natuurlijk uit naar mijn eigen competitie omdat er wel een paar sterke deelnemers zijn. Als ik één man moet noemen is het wel Didac Silas, ik heb hem zien springen in Barcelona en hij doet alles zo vlot en mooi. Dus hij is sowieso wel iemand om naar uit te kijken.”