Vandaag wordt in de Topsporthal te Gent gestreden om de Waalse titels over alle categorieën. Net als bij het Vlaams kampioenschap dat morgen plaatsvindt, trekken heel wat nationale topatleten voor het eerst hun spikes aan.

Het wordt onder meer uitkijken naar wat Fanny Smets en Margaux Quirin gaan kunnen in het polsstokspringen. Nafissatou Thiam neemt eveneens deel, zij maakt haar optreden in het verspringen en de 60m horden. In dat laatste nummer is het maar zeer de vraag of ook Anne Zagré aan de start verschijnt. De RESC-atlete staat op de deelnemerslijst, maar haar vriend Adrien Deghelt heeft op Twitter reeds laten weten dat hij forfait moet geven voor de reeksen (de B-finale is nog een optie). Door de sneeuw en het gladde wegdek vindt hij het immers te gevaarlijk en zal het te lang vergen om zich te verplaatsen richting Gent. Ook Damien Broothaerts meldde zich gisteren reeds af voor het kampioenschap. Hij maakt pas volgende week voor het eerst dit seizoen zijn opwachting. Verder onder meer ook nog Cynthia Bolingo Mbongo op de 400m en Julien Watrin op de 200m, Antoine Gillet (60m), Chamberry Muaka (60m en 200m), en ook Will Oyowe (60m en 200m) bindt zijn wedstrijdspikes aan. Bovendien zorgen heel wat Franse atleten, uiteraard buiten mededinging, voor concurrentie en wie weet komt mede daardoor al een EK-limiet uit de bus.

De minima voor het EK indoor in Praag vindt u hier.

Had u graag de deelnemerslijst bekeken? Dat kan hier.

Het programma vindt u hier.

De live-results zijn te volgen via deze link.