Het jaar 2014 had Marieke Vervoort zich ongetwijfeld anders voorgesteld. Ondanks dat ze er na een zware schouderblessure weer helemaal bovenop kwam en drie wereldrecords en een Europese record neerzette, zag ze het EK in Swansea en vooral de Memorial Van Damme aan haar neus voorbijgaan. Maar Wielemie krijgen ze niet klein, zo bleek al meermaals, en in 2015 wil ze andermaal schitteren.

Marieke Vervoort - Foto: Ruben Van den Berghe
Marieke Vervoort – Foto: Ruben Van den Berghe

De Diestse rolstoelatlete ging vorig jaar een lange lijdensweg tegemoet toen ze eind augustus een pot kokende pasta over haar heen kreeg. Ze hield daar immers zware brandwonden aan over, en een lange revalidatie stond haar te wachten. Haar deelname aan de Memorial Van Damme, waar ze al zo lang naar uitkeek, ging in rook op. In 2013 moest ze ook al verstek laten gaan. Toen maakte ze door een botsing met concurrente Stilwell immers een ferme smak.

In 2015 wil ze maar al te graag van blessures, valpartijen en andere ongelukken gespaard blijven. Ondertussen is ze in Lanzarote aan de weg terug aan het werken. “De drive en de motivatie van weleer is weer helemaal terug”, vertelt ze tegen Het Laatste Nieuws. “Een tweede comeback staat er aan te komen. Ik heb het altijd gezegd: Wielemie will be back! Mij krijgen ze niet klein.” Haar objectieven dit jaar zijn de Memorial Van Damme, en in oktober het WK in Qatar. Bovendien is ze vastbesloten om ook aan de Paralympics in 2016 mee te doen in Rio De Janeiro. Daar wil ze revanche nemen op de Canadese Michelle Stilwell, die haar een schouderblessure bezorgde.