Het universitair Sportcentrum van de KU Leuven opende gisteren haar nieuwe indoorhal. De hal telt vier banen van 60 meter en voorziet ook faciliteiten voor alle spring- en werpnummers

Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Hans Van Alphen kregen de eer om samen met oud-atleten Gaston Roelants, Emiel Puttemans, Karel Lismont, Willy Polleunnis en William Van Dijck de nieuwe atletiektempel te openen. Ook minister van Sport Philippe Muyters en rector Rik Torfs waren van de partij.

Het gehele project werd gefinancierd door de KU Leuven en de Vlaamse overheid en zal gebruikt worden door elite-atleten, studenten van de KUL en sportkaarthouders. Bovendien zal de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen de zaal ook gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek.

Meer info en foto’s kan u terugvinden op de site van de KU Leuven terugvinden.