Sofie Van Accom werd afgelopen zondag op de Lotto CrossCup in Brussel zevende Belgische. Geen knalprestatie, maar de 25-jarige Van Accom, aangesloten bij AC Herentals, had eerder die week last gehad van de luchtwegen. Ze kreeg ook lichte koorts, maar de dokter gaf groen licht voor Brussel. Deze gezondheidsperikelen in combinatie met het zware parcours maakten het geen makkelijke wedstrijd. “Met alle omstandigheden in acht genomen, viel het best mee”, reageerde Van Accom aan de finish. We peilden bij Sofie hoe de planning eruit ziet voor de komende weken.

“Ik duik zeker nog zondag in Ertvelde en op de avondvedloop in Hulshout het veld in”, aldus Van Accom. “Daarna verleg ik de focus op het indoorseizoen.” Daar ambieert ze een sterke chrono op de 1500m, en als het even kan, zou een EK-ticket natuurlijk super zijn. “De limiet op de 1500m voor het EK in Praag bedraagt 4:12.62 en ik liep deze zomer outdoor 4:10.45. Het is dus niet vanzelfsprekend dat ik die limiet haal, maar ik ga mijn uiterste best doen om in Praag te mogen deelnemen. Op de IFAM indoor krijg ik een kans om die limiet te lopen, maar dat lijkt ook de enige echte kans aangezien het zeer moeilijk wordt om in het buitenland te kunnen lopen.”