De junioren meisjes trapten traditiegetrouw het toernooi af. Verhoeven en Scaunet, die vooraf nog druk bezig waren met hun nummer op te spelden, namen een behoorlijk snelle start om uit het gedrum weg te blijven. Op het zware parcours zakte Scaunet wat weg en uiteindelijk was een 54ste plek haar deel. Verhoeven liep een nagenoeg constante race en eindigde als 33ste. De overwinning ging naar de Trukse Hatun Tuna.

Vanessa Scaunet - Foto: Jeroen De Meyer
Vanessa Scaunet – Foto: Jeroen De Meyer

Het was de Duitse Alina Reh die er meteen de pees op legde. Vanessa Scaunet sloeg erin om wat uit het gedrum te blijven en liep de eerste honderden meters in de top 10. Een vijf- à tiental plaatsen daarachter was Astrid Verhoeven terug te vinden. Na zo’n 2500m voerde Alina Reh nog altijd de wedstrijd aan, nu vergezeld door de Turkse Hatun Tuna. Ondertussen liep Verhoeven op plaats 24, Scaunet moest haar misschien iets te voortvarende start bekopen met 57ste plek. Al lag het pak nog dicht bij elkaar, dus niks was verloren (noch gewonnen).

Reh, 15:55 waard op de 5.000m, weigerde om haar eerste positie af te staan. Bij het horen van de bel kwam de Britse Jessica Jud, 7de bij de senioren op de 800m op het EK in Zürich, het tweetal vergezellen. Zij voerde het tempo flink op en liet de Duitse Reh achter. Het was op het einde de Turkse Tuna die aan het langste eind trok. Ze wist met enkele seconden voorsprong de Britse Judd voor te blijven. Nog een Britse, Lydia Turner, kon de Duitse Reh nog inrekenen en maakte het podium compleet. Langs Belgische zijde werd het een 33ste plaats voor Astrid Verhoeven, Vanessa Scaunet ging over de meet als 54ste. Misschien ietwat tegenvallende resultaten voor de jonge dames, maar ze hebben absoluut nog een mooie toekomst voor hen!

De volledige uitslagen vindt u hier.