De longlist met kanshebbers op de Gouden Spike werd bekend gemaakt door de KBAB. De prijs wordt volgende maandag, 24 november, al uitgereikt in Brussel. Vorig jaar wonnen Nafissatou Thiam en Jonathan Borlée de belangrijkste prijzen. Hieronder vindt u de genomineerden in de vijf categorieën:

 

Mannen :

Bashir Abdi, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Michael Bultheel, Jeroen D’hoedt, Abdelhadi El Hachimi, Pieter-Jan Hannes, Philip Milanov, Koen Naert, Thomas Van der Plaetsen, Jan Van Den Broeck en Julien Watrin

Vrouwen :

Sara Aerts, Almensh Belete, Eline Berings, Axelle Dauwens, Chloë Henry, Marjolein Lindemans, Fanny Smets, Nafissatou Thiam en Anne Zagré

Mannelijke Revelatie v/h Jaar :

Arnaud Art, Aaron Botterman, Mathias Broothaerts, Steven Casteele, Simon Debognies, Jarne Duchateau, Bram Ghuys, Isaac Kimeli, Tarik Moukrime, Niels Pittomvils, Vincent Stas, Alessandro Van De Sande, Aurèle Vandeputte en Stef Vanhaeren

Vrouwelijke Revelatie v/h Jaar :

Chloë Beaucarne, Jolien Boumkwo, Renée Eyckens, Hanne Maudens, Sarah Missinne, Rani Nagels, Margaux Quirin, Lotte Scheldeman, Charlotte Sijmens en Vanessa Sterckendries

Team v/h Jaar :

4x100m juniores vrouwen, 4x400m vrouwen, 4x400m mannen en EK-ploeg veldlopen mannen