Frédéric Xhonneux gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Nadat de 31-jarige meerkamper begin september er nog in slaagde het Belgisch record 20-kamp gevoelig scherper te stellen met een vijfde internationale prestatie aller tijden, racete hij enkele dagen geleden tegen een Brusselse metro. Doel? De metro verlaten aan het ene station, je zo snel mogelijk bovengronds verplaatsen, om dan bij de volgende stop diezelfde metro opnieuw in te lopen.

‘Race the Tube’ is een internethype die afgelopen zomer in Londen gelanceerd werd. Daar sloeg een man erin om de metro te verlaten bij ‘Mansion House’ om bij de volgende halte, ‘Cannon Street’, diezelfde metro weer op te lopen. Hij wist met andere woorden bijna even snel dezelfde afstand te overbruggen als de metro. BrusselsLife.be vroeg zich af waarom er in Brussel nog geen poging was ondernemen en vroeg Frédéric Xhonneux of hij de uitdaging wou aangaan. En ja hoor, hij ging op de vraag in. Hij verliet de metro bij ‘Porte de Namur’ om weer op te stappen bij  ‘Louise’. De RESC-atleet sloeg helaas niet in zijn opzet want de deuren waren al gesloten voordat hij kon ‘binnenlopen’. “Het was onmogelijk om nog sneller te gaan”, stelde hij op de site van het Waalse 7sur7. “We moeten de regels respecteren en betalen voor onze rit. Zo verliezen we wel kostbare seconden, want de poortjes gaan niet zomaar open.” Diezelfde avond probeerde Frédéric het opnieuw, nu tussen de stations van ‘Roi Baudouin’ en ‘Houba-Brugmann’. Het lukte hem dan wel. Daarenboven heeft hij het gefilmd met een amateurcamera, en de beelden zijn hieronder te bekijken.