Een internationaal kampioenschap mislopen door ziekte kan hard aankomen. Vraag het maar aan Rani Nagels. De atlete van Lebbeekse Atletiek Toekomst had evenwel de limiet voor het WK in Eugene nog niet gelopen, ze was er rotsvast van overtuigd dat het maar een kwestie van tijd was. Alleen heeft ze die tijd nooit gekregen wegens een virale infectie.

Rani Nagels - Foto: Ruben Van Den Berghe
Rani Nagels – Foto: Ruben Van Den Berghe

Haar parcours oogde nochtans zeer mooi. Met een schitterend indoorseizoen waar ze zowel Vlaams als Belgisch kampioene werd. “Kers op de taart was het Belgisch Record Junioren op de 400m. Een record verbeteren dat al meer dan 30 jaar oud is van 1 van de Belgische iconen. Alles verliep meer dan naar wens!”, aldus Rani Nagels.

Maar ook buiten op de piste liet de juniore van haar horen. “Op het Oost-Vlaamse PK werd ik kampioene op de 100m en 200m, en op zowel de Belgische als Franse interclubkampioenschappen werden goede 400m tijden genoteerd die in de transitie garant moesten staan voor de WK-Limiet .” In het Duitse Rehlingen kwam ze er nog het dichtste bij, met een tijd van 53”91. “Maar het goede gevoel was bij thuiskomst snel weg nadat mijn sportarts mezelf en m’n coach op de hoogte had gebracht dat hij bij de meest recente bloedcontrole mononucleose had vastgesteld.”

De WK-limiet halen werd er hierdoor een pak moeilijker op, zeg maar bijna onmogelijk. De vermoeidheid sloeg toe en de intensieve trainingen werden langs de kant geschoven. Een trip naar het verre Amerika werd haar ontzegd.

Dat Rani Nagels haar grootste doelstelling niet heeft gehaald, zindert nog een beetje na. Al heeft ze met persoonlijke outdoor records op de 100m, 200m én 400m toch knappe prestaties achter de hand. Het is nu de zaak om het genezingsproces zijn werk te laten doen zodat ze binnenkort weer kan schitteren op de piste.

1 REACTIE

  1. Dat is wel pech en je hebt er zo naar uitgekeken Rani herstel vlug we duimen voor je bompa en bomma

Reacties zijn gesloten.