Axelle Dauwens en Sarah Missinne slaagden er vandaag nog niet in om zich te plaatsen voor respectievelijk het EK in Zürich en het WK in Eugene. Dauwens is nog niet in topvorm, Missinne kreeg te veel ruggesteun.

Axelle Dauwens wist de 400m horden af te leggen in 58″40. Het minimum voor Zürich staat op 57″00. Voor Sarah Missinne stopte de klok in de reeksen van de hoge horden na 13″48. Hiermee zou ze een ticket voor het WK junioren (13″60) beet hebben, maar helaas blies de wind met +3.1m teveel in het voordeel. In de finales stond er niet teveel wind (+0.9m), maar bleef Missinne 5 honderdsten boven het minimum met 13″65. Op het juniorengala in Mannheim volgt waarschijnlijk haar laatste limietpoging. Hetzelfde geld voor enkele andere Belgische juniores, maar niet voor Rani Nagels. Zij zal zondag haar heil zoeken in Brussel, op de Brussels Grand Prix. Vandaag lukte ze nog niet de WK-vereiste voor Eugene. Met 54″90 bleef ze boven het minimum van 53″55.

De volledige resultaten van de wedstrijd in Moeskroen vindt u hier.