De Verenigde Staten stellen zich met Eugene officieel kandidaat voor organisatie van het WK atletiek in 2019. Afgelopen seizoen ging het WK voor junioren er ook al door.

“Gezien onze status als een van de meest succesrijke federaties, acht de atletiekbond het als een plicht om zo’n grote kampioenschappen te organiseren”, klonk Max Siegel, algemeen directeur van de Amerikaanse atletiekbond. “Het zou bovendien een eer zijn atleten van alle andere federaties te mogen verwelkomen”, zegt algemeen directeur Max Siegel.

Nog nooit eerder werd het WK op Amerikaans grondgebied georganiseerd. Op de legendarische piste in Eugene (Oregon), waar ook jaarlijks een Diamond Leauge-manche doorgaat, vonden dit jaar wel de wereldkampioenschappen voor junioren plaats.

Naast Eugene zijn ook Barcelona en Doha kandidaat. Op een IAAF-samenkomst op 18 november wordt de knoop doorgehakt. Wat wel al vaststaat is dat het WK in 2015 in Peking en in 2017 in Londen doorgaat.