Hongarije heeft het WK atletiek van 2023 binnengehaald. Voor het eerst in de geschiedenis zullen de wereldkampioenschappen plaatsvinden in Boedapest. Volgende zomer is eerst nog Doha aan de beurt, in 2021 volgt Eugene.

Het WK atletiek trekt in 2023 opnieuw naar Europa. Na Azië (Qatar) en Noord-Amerika (Eugene) zullen de wereldtoppers van de atletiek opnieuw dichter bij de deur om de medailles strijden. In 2017 was Londen nog aan de beurt. Een primeur voor Hongarije, die nog nooit het WK atletiek mocht organiseren. In 1998 was de Hongaarse hoofdstad wel al eens gastheer voor de Europese kampioenschappen.

Het is voor het eerst dat de Internationale Atletiekfederatie, op dit moment in Monaco voor de IAAF-awards, breekt met de oude gewoonte om uit verschillende kandidaten te kiezen. De reden daarvoor is dat er te veel geld werd gespendeerd om de IAAF te overtuigen, maar ook dat veel steden ontgoocheld achterbleven.

Kenia en Spanje werden vorig jaar ook nog vernoemd om gastheer te worden voor het WK, maar zij kwamen uiteindelijk niet in aanmerking.