Thomas Van Der Plaetsen werkte afgelopen woensdag in Luik een driekamp af. De atleet uitkomend voor Atletiek Vlaanderen kwam op een derde plaats uit in de eindstand waar hij eerst de 100m, dan het polsstokspringen en dan het speerwerpen voor de kiezen kreeg.

“De 100m viel mee, er was een licht tegenwindje”, zo reageerde Thomas na zijn wedstrijd. In het polsstokspringen bleef hij steken op 4m95. “Niet echt een hoogte voor mij, maar het gevoel was goed en de aanloop was in orde.” Tot slot keilde Thomas zijn speer richting 60m70. “Technisch zet ik hier een stap vooruit en dat is heel belangrijk.” Doel voor de meerkamper is natuurlijk het EK in Zürich dat nu stilaan dichterbij komt. “In het algemeen zit het goed”, zo blikt hij vooruit. “Heel wat nummers zijn goed zoals discus, polsstok, …” Thomas zit dus in vorm en ook zijn doel voor Zürich steekt hij niet onder stoelen of banken. “Ik denk dat ik niet voor minder naar Zürich ga dan een medaille.” Bekijk het volledige interview met Thomas hierboven.