Aurèle Vandeputte eindigde in de A-reeks van de 800m op de Flanders Cup-meeting in Kortrijk als vijfde in 1’48″94. Daarmee bevestigde de atleet van Houtland Atletiekclub zijn goede vorm in een wedstrijd die voor hem niet uitstekend liep. Al vroeg op het seizoen in Lokeren liep hij richting de WK-limiet voor junioren op de dubbele baanronde met 1’48″15, de besttijd waarmee hij woensdag het vliegtuig opstapt richting de Verenigde Staten. De Memorial Buyle van vorig weekend beschouwde Aurèle net als de wedstrijd in Kortrijk wat als voorbereiding richting het WK. Hij leerde vooral om kalm te blijven en niet te panikeren te als je ingesloten raakt. “De reeksen overleven is mijn doel”, zo spreekt hij over zijn objectief. “Ik denk dat de halve finale wel mogelijk is, maar vooral wil ik ervaring opdoen richting de volgende jaren.” Bekijk een interview met Aurèle hierboven.