Paulien Couckuyt heeft zich op het WK in Eugene geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden. Ze eindigde als vierde in haar reeks en stootte zo rechtstreeks door zonder op de verliezende tijden te moeten wachten.

Vijf reeksen stonden er op het menu in de 400 meter horden, Couckuyt moest meteen in de eerste aan de bak. Ze vertrok als een sneltrein en lag zelfs even voor op wereldrecordhoudster Sydney McLaughlin. In de laatste rechte lijn kreeg de Belgische recordhoudster het nog moeilijk, maar ze finishte wel als vierde in de 55″42. De top vier mocht rechtstreeks naar de halve finales samen met de vier snelste verliezers. Reekswinst ging zoals verwacht naar McLaughlin in 53″95.

De chrono van Couckuyt bedroeg uiteindelijk de zeventiende tijd van alle deelnemers. Femke Bol was de snelste in 53″90. De halve finales volgen in de nacht van woensdag op donderdag.

“Ik ben er geraakt”, zei een zichtbaar opgeluchte Couckuyt na afloop. “De aanloop was niet makkelijk door die coronabesmetting, dus ik ben blij met dit resultaat. Zoals altijd was ik snel weg. De achtste horde ging de mist in en in de laatste rechte lijn mis ik nog wat weerstandstraining, maar dit leek mij toch mijn beste race van het seizoen. In de halve finales wil ik nog een pas minder zetten en op die manier een seizoensbeste lopen. Maar eerst een ijsbadje, uitlopen, recoveryshake drinken en goed slapen.”