marathon eindhovenDe Stichting Marathon Eindhoven gaat een samenwerking aan met Golazo sports Nederland. Als gevolg van die nieuwe samenwerking is Golazo sports Nederland, naast Rotterdam, voortaan ook actief in Eindhoven en omgeving.

De stichting organiseert De Lage Landen Marathon Eindhoven (12 oktober aanstaande). De marathon en de andere disciplines (halve marathon, bedrijvenloop, estafettemarathon, city run en mini marathon) zijn samen goed voor bijna 20.000 deelnemers. Daarnaast organiseert Stichting Marathon Eindhoven ook jaarlijks de Flow Ladiesrun, Eindhoven Airport Run, Army Urban Run, Klokgebouwloop en de SantaRun.

De bestaande evenementen in Eindhoven kunnen door de samenwerking verder groeien en genieten van de voordelen van de internationale activiteiten van Golazo sports. Er zal ook ruimte zijn voor nieuwe initiatieven. Peter Notten, voorzitter van Stichting Marathon Eindhoven: “Dit is een flinke stap in de verdere professionalisering van het hardlopen in en om Eindhoven en een uitgelezen kans om ons paradepaardje, De Lage Landen Marathon Eindhoven, te versterken. Daarnaast willen we na onze eenmalige wereldrecordpoging het accent de komende jaren meer gaan leggen op loperservice en het TDK-profiel (Technologie, Design en Kennis) van onze marathon. Met Golazo sports Nederland aan onze zijde, staan wij hierin zeer zelfverzekerd.”

Golazo sports Nederland ontstond in februari dit jaar toen het Belgische sportmarketingbureau Golazo sports een samenwerking aanging met de toonaangevende Like2Run-evenementen in Rotterdam. Net als in Rotterdam, is er in Eindhoven door de jaren heen een stevige organisatie neergezet die nu ook kan rekenen op heel wat extra expertise van Golazo sports.

“De recreatieve hardloper zal hier alleen maar beter van worden”, aldus Bob Verbeeck, CEO Golazo groep. “De twee marathons en de tien massalopen in Eindhoven en Rotterdam kunnen elkaar versterken. Daarnaast is nu samenwerking met soortgelijke evenementen in de andere landen waar Golazo actief is mogelijk. Op eenzelfde manier kunnen er nieuwe runs ontstaan met de know-how uit de andere landen. Aan het eind… wint de hardloper zelf, met een ruime keuze aan zeer diverse en goed georganiseerde events.”

Golazo sports is actief in Nederland, België, Frankrijk en Kenia. Golazo organiseert jaarlijks ongeveer 200 recreatieve en topsportevenementen. De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is het grootste hardloopevenement uit de Golazo portefeuille in België. Ook Energy Lab, het nieuwe trainingsbegeleidingscentrum dat op 15 juli de deuren opent in Eindhoven, maakt deel uit van de Golazo groep. Om het versterkend effect van deze samenwerking in de verf te zetten, zullen alle deelnemers aan De Lage Landen Marathon vanuit Energy Lab een 12-weken trainingsschema ontvangen richting start. Deze schema’s zullen verdeeld worden aan de hand van de ‘Hardlopen met Evy’ app, de succesvolle hardloop-app van Energy Lab.

Persbericht Golazo Sports