Vandaag werd er in het Koning Boudewijnstadion te Brussel gestreden voor de winst op de Brussels Grand Prix. In het hoofdprogramma stak de regen al vlug de kop op, maar Stef Vanhaeren en Adrien Deghelt konden zich desondanks verzekeren van een EK-ticket richting het Zwitserse Zürich.

Adrien Deghelt - Foto: Jasper Jacobs
Adrien Deghelt – Foto: Jasper Jacobs

Stef Vanhaeren had het geluk wat aan zijn kant vandaag. De hemelsluizen openden zich pas na zijn race, waardoor ook wij voor een interview in de tribune moest kruipen. Vanhaeren wist met 50″05 op de 400m horden de race met een aanzienlijke voorsprong te winnen, maar véél belangrijker, hiermee voldoet hij aan de A-limiet voor het EK in Zürich van 50″13. Niet alleen Stef wist zich in Brussel te plaatsen voor het internationale kampioenschap bij de senioren. Adrien Deghelt deed enkele uren later hetzelfde, hij wel in de gietende regen en over de hoge horden. Met een winnende 13″67 lukte hij precies de limiet en mocht hij dus ook een zucht van opluchting slaken. Bovendien mocht zijn vriendin ook juichen. Anne Zagré won per slot van rekening de 100m horden in 12″92 voor Eline Berings die tevreden mocht zijn met 12″97. Het moment waar velen naar uitkeken was de 400m bij de heren. Ondanks de vertraging wegens de voetbalmatch van gisteren en enkele technische problemen, wisten ze zich toch te tonen. In regenachtige omstandigheden won Kevin (45″99) voor Jonathan (46″31) en jongere broer Dylan (46″44). Bij de dames liep Laetitia Libert (55″28) als eerste over de streep voor Rani Nagels (55″67).   Op de 1500m bleef Sofie Van Accom de sterke Indische Sini Ajith Markose (4’21″10) voor en won ze in 4’18″85 na een regenachtige race.

Fanny Smets  - Foto: Ruben Van den Berghe
Fanny Smets – Foto: Ruben Van den Berghe

Op de 100m liep Kemar Hyman uit de Kaaimaneilanden weerom niet echt gesteund door het weer richting een indrukwekkende 10″06. Guowei Zhang kwam net als veel buitenlanders na gisteren in Oordegem ook vandaag te Brussel in actie en mocht op het hoogste schavotje van het hoogspringen met 2m26 plaatsnemen. Fanny Smets won met 4m02 het polsstokspringen. De Ierse Kelly Proper sprong het verst met 6m32 en mocht eveneens zegevieren in de 200m na 23″48. Bij de  heren was de winst daar voor onze landgenoot Julien Watrin die er 21″13 overdeed. Philip Milanov bleef in natte omstandigheden Erik Cadée (61m66) voor door zijn discus 62m07 ver te laten eindigden. Diezelfde regen hinderde ook het verspringen bij de heren. De Ghanees Robert Martey (7m49) bleef daar nipt Cedric Nolf (7m48) voor.

De volledige resultaten zijn hier te bekijken.