In de eerste landelijke klasse van de Beker Van Vlaanderen heeft Ilya Defrère zijn eigen Belgisch kogelrecord scherper gesteld. De scholier van DCLA verbeterde zijn amper één week oude record naar 18m01.

Op het Provinciaal Kampioenschap van vorig weekend in Tienen verbeterde Defrère het 14 jaar oude kogelrecord van Jurgen Verbrugghe. Hij kwam toen 17m91 ver. Een eerdere worp kwam toen bovendien uit om 18m02, maar werd later ongeldig verklaard.

Met zijn hernieuwde record op de BVV neemt Defrère zo sportief revanche, al baalde de DCLA-atleet toch. Defrère hoopte immers om dichter in de buurt van de EYOT-limiet te komen (18m67). Indoor liet hij al 18m62 optekenen, dus helemaal onmogelijk is dat niet. Defrère onderneemt een laatste poging op de prijzenmeeting in eigen huis op 18 mei.

Defrère bezorgde zijn club niet alleen in het kogelstoten de volle buit. Ook in het discuswerpen, waar hij bovendien amper driemaal wierp, won hij (met 49m32).