Atletiekclub Deinze heeft de Beker Van Vlaanderen in eigen huis veroverd. Het doorbrak daarmee een vijf jaar lange zegereeks van DCLA. Ook AC Lyra wist beter te doen dan de Leuvenaars, die zich moesten verzoenen met het brons.

DCLA liet de buit vooral liggen op de hoge horden. Een diskwalificatie bij de scholieren reduceerde hun opgebouwde voorsprong. In de laatste nummers bleken de jongens uit Deinze en Lier te sterk. Een uitzonderlijk spannend slot scheidde die twee laatsten overigens met amper anderhalf punt. Bij AC Deinze, dat beide laatste aflossingen op zijn naam schreef, kon er bijgevolg stevig gefeest worden. Voor eenmaal mocht dat zelfs brokken maken, want de Brielmeerse piste gaat er na vandaag uit voor een gloednieuw exemplaar.

Scholier Ilya Defrère zorgde voor de opmerkelijkste prestatie van de middag. Hij verbeterde zijn amper één week oude Belgisch kogelrecord.

Bekijk de uitslagen hier.