Het provinciaal kampioenschap is traditioneel de echte opener van het zomerseizoen. Van de zomer was niet overal even veel te merken met vaak een venijnige wind die de gevoelstemperatuur serieus liet zakken, toch werden er hier en daar al knappe prestaties neergezet. Een overzichtje per provincie met een linkje naar de uitslagen en enkele uitschieters vindt u hieronder.

Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant één prestatie die er absoluut uitsprong! Scholier Ilya Defrere slaagde er net als deze winter in om het Belgisch record kogelstoten bij de scholieren scherper te stellen. Hij stootte zijn kogel 17m91 ver en dus 20 centimeter verder dan Jurgen Verbrugghe in 2000. Om richting de EYOT te mogen gaan zal Defrere nog een 70-tal centimeter beter moeten doen.

Toch wierp Defrere zelfs vandaag al wat verder, al werd zijn worp niet gehomologeerd. Tijdens zijn derde poging landde de kogel immers pas na 18m02. Bij nazicht van het werpmetaal door de juryleden werd de kogel echter niet erkend (de kogel zou niet glad genoeg geweest zijn). Met een andere kogel wist Defrere zijn 17m91 op te tekenen. Officieel luidt de regel dat “oneffenheden in het oppervlak niet meer mogen bedragen dan 1,6 µm”, volgens omstaanders een hoogst subjectieve waarneming (“een raadsel hoe de juryleden dit nameten”).

Uitslag

Oost-Vlaanderen

De organisatie in Gentbrugge liet de korte sprintnummers aan de andere kant van de piste lopen en daar waren de sprinters ongetwijfeld gelukkig mee ook al leverde dit vaak een te stevige rugwind op. Onder andere Choë Beaucarne profiteerde hier optimaal van door haar 100m horden af te leggen in 13″75. De te stevige rugwind van 2.9m/s zorgde er echter voor dat Beaucarne haar ticket richting de EYOT nog niet mag boeken. Andere snelle sprinters waren onder andere scholier Tobias Capiau (11.00, 1m/s) en junior Michael Rossaert (10.82, 3.4m/s).

Uitslag

West-Vlaanderen: Uitslag

Antwerpen: Uitslag

Limburg: Uitslag