Timothy Herman vertoeft al enkele jaren aan de top van het speerwerpen in België. Een schouderblessure gooide afgelopen winter roet in het eten, maar de ACME-atleet wist dankzij goede medische zorgen al bij al vlot te revalideren. Intussen is Herman volledig klaar voor het zomerseizoen en voelt hij zich sterker dan ooit. Zijn persoonlijke record van 78m98 zou hij wel eens durven aanvallen…

 

Timothy Herman - Foto: Jasper Jacobs
Timothy Herman – Foto: Jasper Jacobs

Dag Timothy, hoe staat het met de voorbereiding?

“We hebben vanaf oktober tot nu een zware voorbereiding achter de rug. Ik werkte 40 uur per week en trainde daarbuiten. Vooral rust ontbrak me soms, maar ook een schouderkwetsuur heeft me parten gespeeld. Dat is intussen wel min of meer achter de rug, maar ik moest er toch de Winter Throwing door laten schieten. Ik liep die kwetsuur op tijdens mijn eerste stage. Toch heb ik er voldoende conditietraining kunnen afwerken. Dokter Ann Cools en Saskia Meersman hebben me bovendien goed geholpen. Ik heb electro shockwave therapie gehad in Sint-Niklaas waardoor mijn tweede stage in april niet in het water viel. Het was zelfs één van mijn betere ooit en ik voelde mijn schouder iedere dag verbeteren. Hopelijk blijft dit zo. De kwetsuur kwam er waarschijnlijk door vermoeidheid van de combinatie werken en trainen.”

Waar moeten jouw hoogtepunten van het zomerseizoen liggen?

“Het Belgisch kampioenschap staat op mijn verlanglijstje en heb ook al door mijn manager enkele mooie wedstrijden in het buitenland gepland. Zo heb ik gisteren nog een email gekrgen een internationale meeting in Dessau op 11 juni. Vorig jaar waren Pitkämäki en Thorkildsen daar aanwezig.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen?

“Wanneer ik geen kwetsuren heb. Ook het weer speelt soms parten bij een speerwerper. Ik ben sterker geworden en dit zou ook een voordeel moeten zijn om verder te gooien, maar dan moet alles meezitten. Ook mijn omkadering is bovendien versterkt. Zo is Luc Van Maldegem erbij gekomen. Als doel stel ik mezelf om verder dan mijn PR (78m98) te gooien. Verder dan 80m zal er allicht niet inzitten, maar iets daartussen moet mogelijk zijn.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Jan Van Den Broeck zal goed uit de hoek komen. Ik ben er nu mee op stage geweest in Portugal en hij staat heel scherp. Als ik zie wat hij ervoor doet dan gun ik het hem bovendien ten volle.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”