Ali Hamdi heeft er tot nu toe al een goede voorbereiding opzitten. De atleet van AC Grimbergen kende al veel goede trainingen en de grotere kwaaltjes bleven uit. De EK-limiet op de 1500m is Ali Hamdi zijn hoofdobjectief dit seizoen. Op de IFAM wil Hamdi al meteen de EK-limiet klokken, dus allen daarheen! Lees hieronder een interview met de middellangeafstandssloper.

Hoe staat het met de voorbereiding? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De voorbereiding tot nu toe verliep bijna perfect. Ik heb er voor gekozen om dit jaar niet op stage te vertrekken en gewoon hier in België te trainen. Het weer is immers ideaal! Ik sta er na bijna 4 weken trainen beter voor dan ooit tevoren. Mijn uithouding is er sterk op verbeterd en ik kijk er dus ook naar uit wat dit zal geven op de wedstrijden. Op wat lichte kwaaltjes hier en daar ben ik gelukkig bespaard gebleven van blessures. Ik hoop dit zo ook te houden!”

Foto: Ruben Van den Berghe
Foto: Ruben Van den Berghe

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Normaal gezien begin ik met het PK (400m en 800m) in Tienen. Daar verwacht ik niet al te veel van, want er wordt niks afgebouwd. De eerste wedstrijd waar ik een eerste keer echt de benen op wil testen is op 1 mei in Herentals (800m). Mijn eerste 1500m wordt pas op de IFAM meeting. Hier wil ik dan ook meteen de EK-limiet lopen.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

“Ik zal tevreden zijn als ik op het einde van het seizoen het gevoel heb gehad dat ik het beste eruit heb kunnen halen. Een echte tijd kan ik daar niet op plakken, maar aangezien de EK-limiet op 3’38″30 staat, is deze tijd een absoluut minimum om te kunnen spreken van een al dan niet geslaagd seizoen.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ongetwijfeld Bert Pluym!

 

zomerkriebels14

 

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

 

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”