Willem Van Schuerbeeck eindigde gisteren op de marathon van Rotterdam als eerste Belg in 2u13’54, goed voor een nieuw record. Hiermee haalt hij echter niet de EK-limiet die gesteld is op 2u13’30 en daarom zat de VAC’er met een dubbel gevoel te praten na zijn race.

“Ik ben enerzijds tevreden dat ik nu bij de 2u13 lopers behoor, maar jammer dat ik de EK-limiet niet haal”, zo steekt Van Schuerbeeck van wal in een interview met Losse Veter. Er werd alvast prima gehaast voor hem door trainingsmaatjes Ronald Schröer en Michel Butter, maar de wind vanaf 35 km deed hem de das om. De EK-limiet zat er uiteindelijk niet in voor Willem, wel hoopt hij op een deliberatie om zo toch richting Zürich te kunnen. “Ik wil dolgraag naar het EK”, zo vertelde hij nog. “Ik hoop dat de bond rekening houdt met de tegenwind en mijn negende plaats”.  Bekijk het interview van Losse Veter, waarvoor dank, hieronder.

Foto bovenaan: Athletics Photo

1 REACTIE

  1. Sturen naar het EK! Deze atleet bewijst dat hij wedstrijd goed kan inschatten, 6x op rij een PR! Chapeau op dit niveau! Ons land moet gewoon afgevaardigd worden op het EK

Reacties zijn gesloten.