Anne Zagré heeft zich gisteren in de Verenigde Staten gekwalificeerd voor het EK in Zürich. De hordeloopster klokte 13″04, goed voor een ticket richting Zwitserland aangezien de limiet op 13″13 staat.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Zagré werkt in het Amerikaanse Tallahassee haar opleiding Bedrijfsmanagement af. Gisteren kwam ze daar op een meeting tot 13″04 op de 100m horden. Dat levert haar al vroeg op het seizoen een ticket op voor het Europees kampioenschap. Hiermee wordt de 24-jarige Brusselse de derde Belgische atlete die zich geplaatst heeft voor Zürich. Eerder konden Nafi Thiam en Philip Milanov zich al kwalificeren voor het kampioenschap. Ook op de 200m kwam Zagré te Tallahassee in actie. Daar lukte ze 23″31, helaas met wat teveel meewind: 3,2 m/s. De EK-limiet op de halve baanronde staat overigens op 23″24.