Willem Van Schuerbeeck is deze voormidag eerste Belg geworden op de marathon van Rotterdam. Hij klokte 2u13’54 en voldeed daarmee helaas niet aan de individuele EK-limiet. Favoriet Kipchoge won op de Coolsingel.

Eliud Kipchoge maakte zijn favorietenrol helemaal waar. De 29-jarige Keniaan won de 2014 editie van de Rotterdamse stadsmarathon in 2u05’00. Lange tijd was Kipchoge op kruissnelheid om het parcoursrecord (2u04’27, daterend uit 2009) te benaderen, maar uiteindelijk werden de laatste kilometers de man teveel. Landgenoten Bernard Koech en Bernard Kipyego werden tweede (2u06’07) en derde (2u07’58).

Nederlander Khalid Choukoud klokte in zijn marathondebuut 2u10’51 en werd zevende.

Bij de Belgen was het Willem Van Schuerbeeck die aan het langste eind trok. Hij liep binnen als negende in 2u13’54, goed voor een nieuw persoonlijke beste, maar niet voldoende om de individuele EK-limiet te halen, die gesteld was op 2u13’30.

De teamlimiet (gemiddelde van vier atleten) is gesteld op 2u14’15.

Er is nog tijd tot 15 mei om de individuele of groepslimiet voor het EK in Zürich te halen. Snelste Belg op de marathon, Abdelhadi El Hachimi, start binnen twee weken in Hannover.

Alle uitslagen vindt u hier.