Wereldrecordhouder op de marathon Wilson Kipsang is met twee dagen vertraging naar Londen afgereisd voor de marathon van zondag. Bij een inbraak in zijn wagen in zijn thuisland Kenia werden verschillende persoonlijke bezittingen, waaronder zijn paspoort, buit gemaakt.

Uiteindelijk is de rijzige Keniaan nog vlot kunnen afreizen. Dat zegt ook zijn Nederlandse manager Gerard van de Veen. Kipsang reisde door het euvel immers woensdag (in plaats van maandag) af naar Engeland. Kipsang, zelf politie-agent, verklaarde niet opgetogen te zijn met de inbraak, maar alsnog klaar te zijn voor de marathon van zondag.

Kipsang start morgen, zondag, als wereldrecordhouder op de legendarische 42.195km als één van de favorieten op de marathon in de Britse hoofdstad. De 32-jarige Keniaan won twee jaar geleden al eens in Londen.