Eelco Sintnicolaas - Foto: Ruben Van Den Berghe
Eelco Sintnicolaas – Foto: Ruben Van Den Berghe

De zevenkamp op het WK indoor loopt op z’n eind. Thomas Van Der Plaetsen staat met nog 1 onderdeel te gaan op een bronzen medaille, Eelco Sintnicolaas valt op dit moment buiten het podium met een vierde stek.

Sintnicolaas geeft de strijd om de medailles nog niet op. Hij dicht zichzelf nog kans toe op een medaille als hij een super 1000m uit de benen kan schudden. “Ik ben op papier iets sneller”, zo zegt hij op de Nederlandse atletiekwebsite Atletiekweek. “Als er wordt gestreden om de medailles, kan elke deelnemer een goede 1000m lopen.” De 26-jarige Sintnicolaas zal echter een stuk beter moeten doen dan Van Der Plaetsen, om precies te zijn, zo’n 7 seconden en 16 honderdsten. Hoe het loopt zien we vanavond om 19u20.

Het programma van de overige in actie komende Belgen vandaag vindt u trouwens hier.