Marjolein Lindemans sloot gisteren haar indoorseizoen af met een 60m vlak en het kogelstoten op het BK voor junioren en beloften. “Over de 60m ben ik echt tevreden, over het kogelstoten wat minder”, zo vertelde Marjolein achteraf.

In de reeksen van de 60m liet Marjolein 7″87 noteren. In de finale deed ze nog ietsje sneller met 7″83, goed voor een vierde plaats. De belofte werkte ook nog het kogelstoten af en werd daar 5de met 10m50. Over die prestatie was ze iets minder tevreden, want op training ging het veel beter dan gisteren op wedstrijd. Marjolein richt haar focus deze zomer op het EK outdoor in Zürich. Ze zou daar maar al te graag deelnemen aan de zevenkamp, maar daarvoor moet natuurlijk nog eerst het minimum worden gehaald. Lindemans zal zich eind mei op de prestigieuze meerkamp in Götzis wagen aan poging om 5920 punten te halen, de limiet voor het EK. Bekijk hierboven een interview met Marjolein Lindemans.