Vandaag werden in de Topsporthal te Gent de nationale indoortitels voor junioren en beloften uitgedeeld. Hieronder vindt u de link naar de volledige uitslagen en eveneens de belangrijkste gebeurtenissen in de vorm van live-updates.

De volledige uitslagen vindt u na doorklikken via deze link.

De belangrijkste prestaties – in onze ogen –van de dag vindt u via de live-updates hieronder.

Live-updates:

17u35: Het BK voor junioren en beloften zit er op. Lees alle gebeurtenissen nog eens na via de live-updates hieronder.

16u30: Jolien Boumkwo heeft het kogelstoten bij de beloften vrouwen gewonnen. De atlete van RCG liet 14m79 optekenen.  Ben Broeders won het polsstokspringen bij de junioren heren. Hij ging over 5m00, maar bleef steken op 5m15, de limiet voor het WK outdoor voor junioren in Eugene.

15u10: Michael Rossaert heeft de 400m bij de junioren heren gewonnen in 49″48. Stef Vanhaeren bleek het beste over diezelfde dubbele baanronde bij de beloften heren. De atleet van Atletiek Vlaanderen kwam voorbij de finish na 48″78.

Robin Vanderbemden - Foto: Jasper Jacobs
Robin Vanderbemden – Foto: Jasper Jacobs

13u50: Robin Vanderbemden loopt bij de beloften heren naar 6″68, goed voor de nationale titel en een 5de plaats aller tijden.

13u20: Winst bij de junioren vrouwen op de 60m horden voor Sarah Missinne met 8″38. Bij de beloften mocht Ella De Maitre zegevieren in 8″46, Nafi Thiam eindigde in 8″56 als tweede, een verbetering van haar beste met 2/100.

12u15: Winst voor Nafi Thiam in het verspringen. Haar beste poging blijft de derde waar ze 6m34 sprong. Margaux Quirin won het polsstokspringen bij de junioren met 4m05. Quirin probeerde haar BR bij de junioren van 4m10 nog te verbeteren, maar bij 4m15 stootte ze driemaal de lat er af.

11u45: Nafissatou Thiam verbetert haar record in het verspringen bij haar derde poging. Ze eindigde 6m34 en doet daarmee 4cm beter dan haar vorige indoorbeste.

11u30: Nafi Thiam opent met 6m17 in het verspringen bij de beloften vrouwen en bij haar tweede poging eindigt ze 5m96 ver in het zand.

10u45: Er vielen nog geen opvallende prestaties te noteren tot nu toe, wel willen we graag twee artikels, verschenen in de aanloop naar dit BK, over atleten die vandaag in actie zullen komen, hieronder meegeven.

Sarah Rutjens heeft een meerjarenplan: ‘Pas over vijf jaar op mijn hoogtepunt’

Stef Vanhaeren: “Jammer dat ik niet met Rossaert kan strijden”

9u30: Met het polsstokspringen bij de junioren en beloften vrouwen en het verspringen bij de junioren en beloften mannen is het nationaal kampioenschap van start gegaan. Via deze pagina is alles te volgen omtrent het BK!

Tweet zelf ook mee met de #bkjunbel