Vandaag wordt er binnen gestreden voor de Belgische pistetitels, morgen vindt de strijd om de Vlaamse veldlooptitels buiten plaats. Het strijdtoneel zondag wordt het recreatiedomein Ter Heide in Rotselaar. Wie kan zich in de opbouw naar het BK veldlopen nog tot Vlaams kampioen kronen?

De wedstrijd in Rotselaar telt niet enkel mee voor de Vlaamse titels & de Lotto Crosscup, het BK veldlopen masters wordt er eveneens gehouden. Al meer dan 370 35-plussers hebben zich hiervoor ingeschreven!

Jeroen D'hoedt - Foto: Jörgen Lammens
Jeroen D’hoedt – Foto: Jörgen Lammens

Bij de vrouwen wordt Almensh Belete vanzelfsprekend de topfavoriete. Veerle Dejaeghere zal natuurlijk ook aan de start staan, maar Belete toonde zich de vorige manches al duidelijke de sterkste en het lijkt maar zeer de vraag of de AVR-atlete hier zondag een stokje voor kan steken. Dejaeghere lijdt wel in het klassement van de Crosscup met 13 punten voorsprong op Veerle Van Linden, op 19 punten achterstand volgt Almensh Belete op plaats 3. Belete kan Dejaeghere alleszins al niet meer bedreigen voor eindwinst, want hiervoor moet ze ook deelnemen aan het BK veldlopen en hiervoor zegde ze enkele weken terug al af.

Jeroen D’hoedt is bij afwezigheid van Bashir Abdi de favoriet bij de mannen. De OEH’er lijkt zondag het meest concurrentie te mogen verwachten van Abdelhadi El Hachimi en Koen Naert. El Hachimi maakt echter wel geen kans om Vlaams kampioen te worden, want hij komt uit voor de Waalse club RFCL.

In de korte cross zien we Pieter-Jan Hannes terug. Hij gaat resoluut voor de Vlaamse titel, maar zal wel rekening moeten houden met concurrenten als Wesley De Kerpel en Isaac Kimeli.

Het programma van de CrossCup in Rotselaar vindt u hier.

De deelnemerslijst (die niet helemaal correct is) vindt u hier.