Damien Broothaeters in strijd met Dylan Borlée op de 4x200m - Foto: Jörgen Lammens
Damien Broothaeters in strijd met Dylan Borlée op de 4x200m – Foto: Jörgen Lammens

Damien Broothaerts liep gisteren in de Topsporthal twee wedstrijden: het BK 4x200m AC en de 60m op de Flanders Indoor. De hordeloper mijdt deze winter de horden en wil in de zomer top zijn, op de horden.

Broothaerts bracht als startloper zijn ploeg RESC in een goede positie op de 4x200m. Het team eindigde uiteindelijk in 1’27″23 als tweede achter WS met o.a. Dylan en Jonathan Borlée. WS  verbeterde hiermee ook het Belgische record op de 4x200m van 1’27″67 met net geen seconde. Damien Broothaerts werkte nadien ook nog de 60m af in het hoofdprogramma van de Flanders Indoor en liet 6″92 optekenen. Hij heeft absoluut geen indoorambities en focust volledig op Zürich. Daar gaat hij voor de limiet op de 110m horden en als het even kan ook nog de 100m. Bekijk en beluister hieronder een uitvoerig gesprek met de pupil van Jacques Borlée.