Jan Van Den Broeck kent een goed seizoensbegin. De atleet met een contract bij Topsport Defensie liep vorig weekend al een goede 300m en wist afgelopen weekend op het PK te overtuigen met winst op de 800m.

Jan Van Den Broeck - Foto: Jasper Jacobs
Jan Van Den Broeck – Foto: Jasper Jacobs

Veel atleten verkiezen de outdoorpiste resoluut boven die in de indoorhal, maar Jan Van Den Broeck wil schitteren op beide velden. De LAT-atleet wil ó zo graag richting het WK indoor en zal er ook dit winterseizoen alles aan doen om een ticket binnen te halen. Op het PK indoor afgelopen weekend toonde hij alvast dat zijn vormpeil behoorlijk goed zit. Hij controleerde immers zijn hele race en won uiteindelijk in 1’55″20 door een relatief trage wedstrijd. Komende week hoopt Jan goed nieuws te krijgen van zijn management zodat hij kan meedoen op enkele sterke buitenlandse meetings. Die zijn absoluut nodig voor een WK-limietpoging. Bekijk hieronder een interview met de spraakzame Jan Van Den Broeck.