Er wordt komend weekend heel wat afgelopen in Gent. De Topsporthal is immers morgen en overmorgen het strijdtoneel van de provinciale indoorkampioenschappen. Sommige atleten binden voor het eerst hun spikes aan voor een wedstrijd, anderen kijken al lang uit naar een van deze twee dagen om een nieuw provinciaal schildje op hun wedstrijdshirt te kunnen vastnaaien.

Thomas Van Der Plaetsen begint zaterdag zijn indoorseizoen met het kogelstoten. Kan hij zich op het Oost-Vlaams podium werpen? - Foto: Jasper Jacobs
Thomas Van Der Plaetsen begint zaterdag zijn indoorseizoen met het kogelstoten. Kan hij zich richt het Oost-Vlaams podium werpen? – Foto: Jasper Jacobs

Zaterdag wordt het al vroeg opstaan voor de juryleden en organisatoren en sommige atleten, want om 9u00 staan al enkele springnummers gepland. Op de eerste dag van een tweeluik van provinciale kampioenschappen krijgen de atleten van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg de kans om een provinciale titel achter hun naam te schrijven. Aan opruimen kan pas gedacht worden iets na 19u00, want de laatste wedstrijd van de dag staat dan op het tijdschema, de 1500m.

Zondag wordt het (weer) vroeg opstaan voor al wie meehelpt aan het PK voor Antwerpen en Vlaams-Brabant. Rond 9u30 staat het kampioenschap gepland te beginnen. Eindigen na een topsporthalvol weekend wordt gedaan tussen 20 en 21 uur.

Atletieknieuws volgt voor u op de voet wat er allemaal dit weekend gebeurt in de Topsporthal. Wij zullen met behulp van live-updates u berichten als er opvallende prestaties worden neergezet of als bekende atleten in het atletiekmilieu hun nummer hebben afgewerkt. Die live-updates vindt u op dit net! Samen met die live-updates vindt u eveneens dan ook de live-results!