Ismael Debjani pakt het dit seizoen anders aan. De Belgische recordhouder op de 1500 meter laat het CrossCup-klassement varen en zal zich deze winter voor het eerst op de indoorpiste begeven. Een snelle chrono op de 3000 meter wordt het doel.

Opvallende afwezige op de Easykit CrossCup Relays afgelopen zondag was Ismael Debjani. De CABW-atleet zette vorig seizoen nog het klassement op de korte cross naar zijn hand, in 2018 heeft hij andere prioriteiten. “In Mol sta ik nog aan de start van de korte cross”, blikt Debjani vooruit. “Ik ben pas sinds 5 oktober weer intensief aan het lopen dus Mol zie ik louter als een trainingswedstrijd. Daarna volgt de CrossCup-manche in Roeselare, maar daar sta ik aan de start van de lange cross. Het parcours is op mijn lijf geschreven en ik wil me er vooral amuseren.” Een trip naar het EK veldlopen voor de mixed relays sloot Debjani niet uit, maar de Belgische atletiekbond heeft dinsdag aangekondigd daar niet aan te zullen deelnemen.

Na Roeselare verschuift Debjani de focus naar het indoorseizoen. Voor het eerst, want de 27-jarige Carolo heeft nog geen enkele ervaring met de ijle lucht en de 200-meterpiste. “Ik was toe aan iets nieuws. Veldlopen is eigenlijk niks voor mij, het was op aanraden van mijn coach dat ik al die korte crossen heb afgewerkt.” Zonder een gerichte veldlooptraining was Debjani vorig jaar de beste in Roeselare, Hannuit en Brussel. Als de indoortrainingen meevallen dan zal Debjani na nieuwjaar op zoek gaan naar een snelle chrono op de 3000 meter. “Geen 800 en 1500 meter deze winter, ik wil kijken hoe ver mijn mogelijkheden reiken op de 3000 meter. Als alles volgens plan verloopt dan staan er in januari en februari enkele wedstrijden op het programma en wie weet komt er dan wel een scherpe tijd uit de bus.”

1 REACTIE

  1. Als Debjani een goede 3000m wil lopen dan zou hij juist moeten crossen. Hoe denk je dat Miel Puttemans vroeger 7.37 indoor liep? Juist, dank zij de lange crossen die hij liep. Ik was van de generatie Puttemans maar veeeeel lichter, maar ik liep dank zij de crossen indoor sneller (7.54) dan outdoor, dank zij die crossen en wij liepen er telkens tussen de 12 en 15 per seizoen!! De week voor mijn beste 3000m indoor, won ik d zware cross van Scheldewindeke.

Reacties zijn gesloten.