Op maandagochtend riepen de verschillende partijen rond het Brusselse stadiondossier een persconferentie samen. Er werd bekendgemaakt dat in de nieuwe nationale voetbaltempel definitief geen plaats zou zijn voor een piste. Een domper voor onder meer de Memorial Van Damme, al was organisator Wilfried Meert hoopvol. “We zijn bijzonder blij met de garanties die we kregen”.

Hoewel er in het nieuwe stadion, dat zou opgetrokken worden op parking C van de Heizel, geen plaats zou zijn voor een piste, kreeg de Brusselse atletiek toch de garantie dat ze tot 2020 mag vertoeven in het huidige Koning Boudewijnstadion. De organisatie van de Memorial Van Damme liet in een persbericht weten dat er intussen voluit gewerkt wordt aan de plannen voor een nieuw atletiekstadion.

Dat nieuwe atletiekstadion zou plaats bieden aan minstens 40.000 toeschouwers. De Memorial Van Damme kan dus ook na 2020 in Brussel blijven plaatsvinden, liet de organisatie weten. Dat er bovendien gewerkt wordt aan een kandidatuur voor het EK atletiek in 2022, moet die hoop verder gestalte geven.

Wilfried Meert, die mee aan tafel zat voor de onderhandelingen in verband met het nationale stadion, liet zich uiterst tevreden uit: “We zijn bijzonder blij dat onze oproep om een atletiekstadion te bewaren gehoord is en dat het voetbal en de atletiek in dit dossier daarrond constructief hebben samengewerkt. Het bestaande Koning Boudewijn stadion is prima geschikt voor atletiek, dat hebben we overigens van in het begin gezegd. We hebben nu de garantie dat we daar kunnen blijven totdat er een nieuw stadion met atletiekpiste is, waarmee de toekomst van de Memorial in Brussel verzekerd is.”

Meert liet eveneens weten dat de Memorial tot minstens 2019 finale van de Diamond League blijft. Daarna richt de organisatie zich sowieso ook op het EK 2022. “We gaan nu vol voor het EK 2022 in een nieuw stadion, waarmee we ons land en Brussel nog wat steviger op de kaart zetten in de mondiale sportwereld.”

Meer over de persconferentie van deze morgen leest u hier.