Bruggeling Pol Van Den Driessche liet gisteren een opvallend ballonnetje op. De senator wil de organisatie van de Memorial Van Damme te hulp schieten door de meeting naar Brugge te brengen. Hij ziet een mogelijkheid om het Jan Breydelstadion, waar voetbalclub Club Brugge binnenkort uit wegtrekt, om te bouwen om de grootste atletiekmeeting er te laten doorgaan. Memorial-organisator Wilfried Meert is alvast opgetogen.

Het dossier sleept al enkele maanden aan, maar nog steeds is er geen absolute zekerheid over de toekomst van de Memorial Van Damme. De meeting dreigt dakloos te worden wanneer het Koning Boudewijnstadion wordt afgebroken binnen enkele jaren. N-VA-partijlid en senator Pol Van Den Driessche ziet een oplossing in zijn thuisstad Brugge.

Wilfried Meert
Wilfried Meert

“Het te vernieuwen Jan Breydelstadion in Brugge zou een perfecte locatie kunnen zijn voor de Memorial”, aldus Pol Van Den Driessche. “Binnenkort bekijkt een studiebureau hoe haalbaar het is om het oude voetbalstadion om te bouwen tot een multifunctionaal sportcomplex. Tweedeklasser Cercle Brugge blijft er wel spelen, dus daar moeten we rekening mee houden, maar als daar ook een atletiekpiste kan bijkomen, eventueel met uitschuifbare tribunes, lijkt me dat een ideale nieuwe atletiektempel.” Van Den Driessche toont alvast ambitie om mee zijn schouders te zetten onder het project. “Na het verlies van de start van de Ronde van Vlaanderen moeten we uitkijken naar een nieuwe parel aan de sportieve kroon van Brugge.”

Memorial-bezieler Wilfried Meert is alvast opgetogen met het voorstel van Van Den Driessche, zo liet hij blijken in het Nieuwsblad. “We blijven natuurlijk hopen op een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion of een nieuw te bouwen atletiekstadion in Brussel”, zei Meert. “Zelfs op halve capaciteit heeft de Memorial, als afsluiter van de Diamond League, een belangrijk internationale reputatie opgebouwd, wat uiteraard beter past bij een hoofdstad als Brussel. Brugge is zeker een mooie reddingsboei, eentje waar ook de IAAF niet afkerig voor zal zijn.”