Dubbel wereld- en voormalig Olympisch kampioen Asbel Kiprop was op zondagavond betrokken bij een auto-ongeluk in Iten, Kenia. De Keniaan werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand stabiliseerde al snel en Kiprop heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

Kiprop zou de controle over het stuur verloren hebben bij een scherpe bocht. James Kangogo, eveneens internationaal atleet, zat op de passagierstoel. De wagen kwam volgens getuigen tot stilstand op amper een meter van een diepe kloof. Een grote steen onder de wagen zou die hebben tegengehouden. Beide atleten werden meteen afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

De dokters van het Medi Hill Hospital in Eldoret verklaarden algauw dat Kiprop het goed stelde. Later op de nacht werd de rijzige Keniaanse 1500m-loper ontslagen uit het ziekenhuis. Grote letsels had Kiprop alvast niet opgelopen. Kangogo moest nog even blijven. Hij had enkele tanden verloren bij de crash.

Kiprop verdedigde afgelopen zomer met succes zijn wereldtitel in Moskou. Op de Diamond League in Monaco klokte de Keniaan een bijzonder snelle 3’27″72 op de 1500m, goed voor een vierde tijd allertijden.