Asbel Kiprop ontkent alle beschuldigingen omtrent de berichtgeving van gisteren. Volgens de Keniaanse krant The People was de 1500m-kampioen betrokken bij een vechtpartij in het Keniaanse dorp Iten. Kiprop en zijn vrienden zouden de portier van een café aangevallen hebben, nadat die hen de toegang tot het pand had ontzegd. Kiprotich ontkent formeel.

De nachtwaker, James Mukuria, was aardig toegetakeld. De man moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis en miste enkele tanden. Volgens de berichtgeving gisteren, zou Kiprop, zelf trouwens politieagent, hem met het heft van een pistool geslaan hebben. Zijn stoppen zouden doorgeslaan zijn toen hem en zijn vrienden de toegang tot het pand werd ontzegd omwille van het sluitingsuur. Samen met zijn trainingspartners Andrew Rotich, Anthony Maritim, James Kangogo en Clement Langat werd hij gisteren officieel in beschuldiging gesteld. De rechtbank moet verder oordelen over hun betrokkenheid.

“Allemaal gelogen”

“We hadden net een voetbalwedstrijd op televisie bekeken”, klonk Kiprotich op zaterdag. “Het was inderdaad al laat, maar we wilden nog wat gaan eten. We besloten naar de stad te trekken om daar nog wat te zoeken.” Naar veluidt was het bewuste pand het enige etablissement dat nog open was. “Omdat het al laat was, mocht er geen alcohol meer geschonken worden”, verhaalt de Keniaanse 1500m-kampioen verder. “De portier liet ons eerst niet binnen en er ontstond een kleine discussie. Toen we hem duidelijk konden maken dat we enkel wat wilden eten, heeft hij ons binnengelaten. Ik snap niet waar hij het verhaal vandaan haalt. Het zijn allemaal leugens.”

Ook dat de regerende wereldkampioen gedronken zou hebben, ontkent hij. “Ik was niet dronken en ik heb hem niet geslaan”, is hij duidelijk. “Ik ben zelf politieagent, maar als ik geen dienst heb, draag ik mijn wapen nooit. Ik heb Mukuria intussen bezocht om hem alles te gaan duidelijk maken. Hij zag er trouwens perfect uit. Ik hoop dat alles nog goedkomt en mijn naam gezuiverd kan worden. Komend atletiekseizoen is belangrijk voor mij en ik wil zo het jaar niet starten.”

1 REACTIE

  1. “Ik heb Mukuria intussen bezocht om hem alles te gaan duidelijk maken. Hij zag er trouwens perfect uit.”
    Van goede communicatie gesproken, kunnen we hier nog wat van leren :)

Reacties zijn gesloten.