Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Karen Van Proeyen (ROBA) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De MegaSpike-revelatie van het winterseizoen 2011-12,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Omwille van een hardnekkige blessure is het zomerseizoen een beetje in het water gevallen. Daarom hebben we besloten om voorzichtig terug op te bouwen en draai ik nog niet de kilometers van vorige jaren. Niettemin duiden de eerste tempotrainingen erop dat de conditie zeker niet minder is dan voorheen. Ik heb zeer veel alternatief getraind en dit zal zich wel uiten. Is het niet meteen, dan zal het zeker in de toekomst in mijn voordeel spelen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik start uiteraard met de Crosscup-Relays. Gezien we met de club toch geen top10-notering kunnen ambieren, zie ik dit als doorgedreven tempotraining. Vervolgens loop ik de Crosscup in Mol, wel jammer dat de afstand daar is ingekort bij de vrouwen! Deze wedstrijd is dan ook ideaal om ritme op te doen. Wellicht ga ik de volledige Crosscup meedoen met tussendoor nog enkele regionale crossen. De bedoeling is om vooral na de kerstperiode pas te pieken.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het veldloopseizoen zie ik net als vorig jaar als een goede manier om een stevige basis te leggen voor het komende zomerseizoen. Mijn ambities op langere termijn liggen vooral op de straat, maar eerst wil ik als ‘2-jarige’ loopster de snelheid nog wat aanscherpen. Dit houdt niet tegen dat ik deze winter beter wil doen dan vorig jaar. Ik denk dat ik met mijn geringe looptrainingsjaren zeker nog heel wat progressie kan maken. Je moet toch minstens 5 loopjaren tellen vooraleer je echt op niveau bent!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Wie mijn rechtstreekse rivalen worden is moeilijk om nu te zeggen. Er zijn een aantal meisjes die kampen met blessures of de ambities een beetje hebben opgeborgen. De top 3 bij de dames zal wellicht een strijd worden tussen Veerle Dejaegere, Barbara Maveau, Zenobie Vangansbeke en Veerle Vanlinden, indien Almensh Belete het klassement laat varen. Imana Truyers zou echter wel eens voor een verrassing kunnen zorgen naar mijn mening! Bij de mannen gok ik op Koen Naert, Abdi Bashir en Jeroen D’Hoedt, gezien de revelatie van afgelopen zomer – Pieter-Jan Hannes – geen klassement ambities heeft op de lange cross.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Dit vind ik een heel moeilijke vraag. Isaac Kimeli zou bij de mannen wel eens wat kunnen gaan stunten. Bij de vrouwen heeft Sofie van Accom een mooi pisteseizoen achter de rug, benieuwd of ze dit kan doortrekken naar het veld.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Ik heb nog nooit iets gewonnen met MegaSpike, dus het kan alleen maar beter gaan dit jaar!

De MegaSpike-ploeg “Just do it every week” van Karen bestaat uit:
>> Mannen: Pieter-Jan Hannes (OLSE – 21m), Isaac Kimeli (OEH – 17m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 13m), Brecht Bertels (DUFF – 7m) & Michael Vermeylen (ROBA – 3m)
>> Vrouwen: Imana Truyers (AVT – 14m), Karen Van Proeyen (ROBA – 11m), Els Rens (AVZK – 7m), Astrid Verhoeven (LEBB – 5m) & Gwendoline De Deyne (BEHO – 2m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be