Na Antwerpen en Brugge maakt ook Mechelen zich op voor een Urban Trail. In tegenstelling tot de eerste twee vindt de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen plaats in het donker, namelijk op zaterdagavond 6 december. In combinatie met de doortocht in vele Mechelse gebouwen en langs monumenten zorgt dit voor een unieke ervaring voor de 4.000 deelnemers. Op woensdag 25 juni om 10 uur openen de inschrijvingen voor deze speciale loopwedstrijd.

image006Door het Stadhuis

De start en finish van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen liggen op de Veemarkt. Het parcours is 10 km lang en loopt volledig binnen de Mechelse stadsring. Typisch voor een Urban Trail is dat lopers door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen lopen. Het is daarom ook eerst en vooral een ontdekkingstocht door de stad.

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de lange passage door het Stadhuis. Het parcours loopt door zowel de Trouwzaal, Raadszaal als Sectiezaal. De namen van de andere monumenten en gebouwen worden de komende maanden vrijgegeven. Dat de deelnemers het parcours in het donker afleggen in een prachtig verlichte binnenstad, maakt de Mechelse Urban Trail wel heel bijzonder.

“De Urban Trail is een unieke gelegenheid om op een sportieve manier ongekende parels in Mechelen te ontdekken. Wanneer sport een aanzet kan zijn tot ontspanning met een link naar cultuur, kan ik dit alleen maar toejuichen en oproepen om met z’n allen hieraan deel te nemen,” aldus Walter Schroons, Mechels schepen van Sport.

4.000 deelnemers

Net als in Antwerpen en Brugge, worden er maximum 4.000 deelnemers toegelaten voor deze eerste editie. Er wordt gestart in 4 golven van 1.000 lopers. Verwacht wordt dat dit evenement snel volzet zal zijn.

Meer info via www.mechelenurbantrail.be