Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Emiel Pauwels, de oudste en allicht meest gelauwerde Belgische atleet ooit, stapte afgelopen dinsdag uit het leven. Als eerbetoon voor zijn sportprestaties en wat hij voor Brugge heeft betekend, krijgt Pauwels nu een straat naar zich vernoemd. Dat liet Brugse schepen van Sport Annick Lambrecht weten aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb hem beloofd dat we een straat naar hem vernoemen.”

“Mieltje” Pauwels stierf dinsdag in alle rust. De 95-jarige Bruggeling leed aan maagkanker en koos voor euthanasie, al gaf hij op maandag nog een drink voor al zijn vrienden en familie. Miel ging zoals velen hem kenden, met de glimlach. Het opmerkelijke leven van Emiel Pauwels bleef ook voor de stad Brugge, waar hij zijn hele leven woonde, niet onopgemerkt. Pauwels ontving eerder al een Trofee van Sportverdienste, maar zou nu ook een straat naar hem vernoemd krijgen. “Emiel kwam heel vaak bij mij op kantoor een kopje koffie drinken”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht (sp.a) aan het Laatste Nieuws. “Dan vertelde hij honderduit over zijn prestaties op kampioenschappen. Ik had een boontje voor hem en omgekeerd.” Lambrecht beloofde aan Pauwels dat ze werk zou maken van een straat naar zijn naam. Waar en wanneer precies is nog niet geweten.