Stadslopen en urban trails hebben al langer de wind in de zeilen. Nu uit zich dat in een wel heel bijzondere wedstrijd: een jogging dwars door de op één na grootste haven van Europa. 364 dagen verboden terrein, maar op 12 september uitzonderlijk opengesteld voor 5.000 sportievelingen.

Op het 15 km (= ongeveer 8 zeemijl) lange parcours van de Havenrun lopen de deelnemers langs de eindeloze en imposante rijen containers, dwars door de Antwerpse haven. Start en aankomst liggen aan de Opel-site op de Noorderlaan. De laatste kilometer van het parcours loopt volledig door de immense fabriekshal. “Vertrekken en aankomen in de fabriekshallen van de voormalige Opel-fabriek zal voor velen een uitzonderlijke gebeurtenis zijn”, zei havenschepen (pun intended) Marc Van Peel hierover.

De run leidt voorts langs het tweeënhalve kilometer lange Churchilldok. Een aantal havenbedrijven zet ter gelegenheid van de Havenrun speciaal hun deuren open.

Wil je zelf de benen testen in havengebied en zien waar het schip strandt? Inschrijven kan hier vanaf 17 juni, 10 uur.