Hoogspringers Bram Ghuys en Hanne Van Hessche sprongen vandaag op de prestigieuze meeting in het Nederlandse Zoetermeer. De 20-jarige Bram Ghuys werd 4de met een hoogte van 2m08. Hij deed daarmee beter dan zijn Nederlandse collega Douwe Amels die voor eigen publiek sprong.  Douwe is de Europese beloftekampioen van Tampère. Kabelo Kgosiemang won de competie in Zoetermeer. De tiende van afgelopen WK sprong over 2m20.

Bram Ghuys sprong tijdens het BK over 2m20 en brak daarmee het Belgisch beloften record - Foto: Ruben Van den Berghe
Bram Ghuys sprong tijdens het BK over 2m20 en brak daarmee het Belgisch beloften record – Foto: Ruben Van den Berghe

Brams trainingsmaatje Hanne Van Hessche werd tweede met 1m82. Daarmee deed de 22-jarige atlete van Oudenaarde beter dan vrijdag in Brussel waar ze niet over 1m80 raakte. In Zoetermeer kregen de vrouwen wel niet optimale omstandigheden voorgeschoteld. Het regende er immers tijdens de competitie. Mirela Demireva won bij de vrouwen doordat ze over 1m85 geraakte.

De volledige resultaten van de de 10e editie van de international High Jump Meeting in Zoetermeer zijn hier te bekijken.