Dit weekend vinden in het Henegouwse Moeskroen de nationale kampioenschappen voor cadetten en scholieren plaats. Net voordat ze terug richting school trekken, wacht de jonge studenten nog een belangrijke afspraak. Vandaag kregen de toeschouwers op de eerste dag al enkele mooie duels te zien.
Katoke Van Den Brulle gooide haar speer meer dan 10m verder dan haar tegenstanders bij de scholieren meisjes. - Foto: Tomas Sisk
Katoke Van Den Brulle gooide haar speer meer dan 10m verder dan haar tegenstanders bij de scholieren meisjes. – Foto: Tomas Sisk

Wij pikten voor u enkele opvallende prestaties van vandaag eruit. Tweedejaars cadet Jesse Sterckx, die vorig jaar het al heel goed deed, won al vroeg op dag het polsstokspringen met 4m20, goed voor een gedeelde 8ste plaats aller tijden bij de cadetten jongens. Tweedejaars scholiere Katoke Van Den Brulle wierp iets na de middag haar speer wel heel ver. Het tuig landde bij haar beste worp na 51m68, en daarmee won ze met meer dan 10m voorsprong de Belgische speerwerptitel bij de scholieren.

Dan over naar de finales van enkele sprintnummers. In de vroege namiddag stonden daar al de reeksen van op het programma, de finales werden enkele uren later afgewerkt. Op de 100m horden voor scholieren meisjes trok WK-gangster Nenah De Coninck uiteindelijk aan het langste eind. Al moest de fotofinish wel duidelijkheid verschaffen, want de Waalse Siliane Van Cauwenberghe, die tweede eindigde, strandde uiteindelijk op maar één honderdste van de Belgische titel. Al heel de dag blies de wind toch wel stevig in het nadeel. Bij de kortste sprintnummers was dat stevig te merken. Zo stond bijvoorbeeld bij de finale van de 100m bij de cadetten jongens de wind 2.2 meter/seconde in het nadeel te blazen. Toch haalde winnaar Jordan Pacquot het daar met een mooie 11″47.

Bij de cadetten meisjes won over de 200m topfavoriete Judith Dillens met bravoure. Ze liet na een halve baanronde 24″78 op het tijdsbord verschijnen. Dat is voor de atleet van Eendracht Aalst een zesde prestatie aller tijden! Ze liep op het Vlaams kampioenschap nog ietsje sneller met 24″75.  Met haar winnende tijd vandaag zou ze derde zijn geëindigd bij scholieren meisjes waar Naomi Van Den Broeck zich tot Belgisch kampioene kroonde in 24″43. 400m-hordeloopster Nenah De Coninck, die vandaag al de Belgische titel op de hoge horden op haar naam schreef, won op de halve baanronde trouwens een tweede medaille medaille, brons. Het slotstuk van de dag, de 3000m bij de scholieren jongens, werd nog heel spannend. Het was uiteindelijk de poulain van Karel Lismont, Dieter Kersten, die het haalde in de sprint voor Dorian Boulvin en Simon Debognies.

De overige Belgische kampioenen en de volledige resultaten zijn hier te bekijken.

2 REACTIES

  1. attention….ds le classement scolaire de poids,les filles lancaient 1poids de 4kg…Il y a 2ans le poids des scolaires filles est passé de 4kg à 3kg…Jolien Boumko et les autres lancaient donc 4kg et pas 3kg comme aujourd hui

Reacties zijn gesloten.