De naam van de Amerikaan Chistian Coleman komt in de geschiedenisboeken terecht. De nog maar 21-jarige spurter verbaasde in zijn eerste indoorwedstrijd meteen. In de finale van de 60m liep hij naar 6″37, een verbetering van het wereldrecord met twee honderdsten!

Christian Coleman tijdens het WK atletiek in Londen. – Foto: Wikimedia Commons

Christian Coleman is nochtans geen onbekende. Zo haalde hij afgelopen zomer dubbel zilver op de wereldkampioenschappen in Londen. Op de 100m liet hij zelfs verrassend Usain Bolt achter zich. Met de estafetteploeg kwam Coleman net tekort tegen het Britse team.

Vrijdag maakte Coleman zijn seizoensdebuut op de Clemson Invitational in South Carolina. De reeksen won hij toen makkelijk met 6″47. Anderhalf uur later verbaasde de Amerikaan helemaal. Hij verbeterde met twee honderdsten het wereldrecord van zijn landgenoot Maurice Green, dat sinds 1998 op de tabellen stond. Green liep diezelfde tijd ook nog eens in 2001. Deze tijd doet alvast het beste vermoeden voor deze zomer. Kan de 21-jarige topsprinter dan helemaal in de voetsporen van Usain Bolt treden?